За да се скријат криминали, се измислуваат предмети и се наожаме во периодот во 47 година , таму било користено зборшето ЌЕ , а исто и и со белешката на Камчев. Имаме избор на јавни обвинители кои сториле кривични дела.  Сега саакат да ја скријат службената белешка, која е строго забрането да се користи, изјави адвокатот Тони Менкиновски во емисијата „ Утро со Златев“ на Радио Лидер.

Камчев беше ставен во влажна соба, каде што има влага, таа соба ја затвори Народниот Правобранител  и ја забрани за понатамошно користење. Камчев овде е ставен намерно и со тенденција  Успехот никој не сака да ви го прости, изјави Менкиновски.

Ќе поведат обвинителен акт за да го прикријат овој доказ,  морам да кажам дека многу го потценија  и излажаа македонскиот народ . Народот не може да го излажете. Интенцијата е да го продолжат притворот на Камчев и да го скршат , бидејки навистина условите и третманот се лоши.  Тој е воркохолик , премногу паметен.  Камчев верува и јас како негов адвокат верувам во она што го сторил и нема ништо незаконски , ние не бараме милост туку фер постапка од институциите . Ние низ аргументи и докази ќе докажеме дека нашиот клиент не е виновен. Ние сме држава во која владеат тајните служби. Извршната законодавната и судсската власт се под контрола на тајните слкужби, тоа го кажа и Прибе во својот Извештај. Белешката не им била дадена ниту на пратениците со изговор дека се уште се води постапка, а таа истрага за Плкацевите на Водно е завршена. Таа тајна нема никаква содржина  изјави Менкиновски.

Целата емисија може да ја погледнете на овој ЛИНК