Меси во следните неколку дена ќе стави потпис на новиот договор со кој ќе се обврзе со каталонскиот клуб до летото 2023 година.

По ланската „сапуница“ и најавувањето за негово заминување, со промената на раководството во клубот Меси на крајот одлучи да остане во својата најголема љубов.