Хокули, шеф на групата за интегративна екологија рече:

-Кога ќе нè погоди толку силен дожд и поплави, а оние животни кои вообичаено живеат на земјата не можат да преживеат таму, тие го прават истото како и ние, се селат на височини

Овие пајаци служат како падобрани и го користат ветерот за движење.

Австралијците во руралните области беа погодени од голем број катастрофи во последните неколку години.Долгата суша беше проследена со огромни шумски пожари кон крајот на 2019 и почетокот на 2020 година, проследени со поројни дождови и поплави, како и бројни штети во неколку региони.