Денеска се одбележуваат 118 години од неговата смрт кај селото Баница.

Мицкоски во објавата напиша дека доколку тој беше жив, сигурно од власта на Заев ќе бил прогласен за антизападен, ќе бил скандализиран и омаловажуван.

– Тој е се што денешната власт не е. Огледало на нивниот недостаток на морал, недостаток на патриотизам и љубов кон Македонија!, напиша Мицкоски.