“Беласицо крикни и заплачи, за петте твои синови. Пецев, Белев, Јарамов, Топчев и Костуранов. Нивната крв младешка ги натопи твоите дрвја столетни. И Македонија низ својот пат кон вечноста, секогаш да ги памети петте струмички студенти во илјада деветсто педесет и првата стрелани”….
Вечна им слава и никогаш да не се заборави 13 Август 1951 година.
Македонија е нашиот завет, нашата судбина и нашата иднина,  напиша Мицкоски на фејсбук