Во Прилеп, на пат за настанот каде се промовираат политики на ВМРО-ДПМНЕ, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски доживеа сообраќајна незгода, откако непознато возило удрило странично во возилото во кое се превезувал Мицкоски.

Причинета е помала материјална штета и нема повредени во сообраќајката, освен помал потрес причинет од ударот на двете возила.

Од ВМРО-ДПМНЕ брифираат дека претседателот Мицкоски се чуствува добро и веднаш по незгодата се обрати на настанот пред прилепчани.