Тој заедно со синот Јован натпреварот го проследи од трибините на Националната арена Тодор Проески.

-Љубовта кон фудбалот и црвено жолтата се стекнува, но и пренесува од татко на син. Со Јован гледаме врвен фудбал среде Скопје. Честитки до фудбалерите кои со срце на терен се изборија за Македонија! Ова е ваша победа за нашата заедничка Македонија, напиша Мицкоски.