-Од она што го слушнав и што читав што во медиумите ми делува како аналитичар не како претседател. Тој има алатки и можности. Сите можеме да констатираме и да кажеме како е. Треба да кажеме како да се направи да чини. Тој е претседател бил дел од владеачко мнозинство и треба да каже како треба да биде подобро, рече Мицкоски.

Тој кажа дека не се замрзнати односите, но тоа не значи не може тој да критикува.

-Мој став е ова и луѓето не треба да се лутат кога некој ги критикува. Јас имам аргументи за моите ставови, рече Мицкоски.