Претседателот Мицкоски упати апел до чесните членови на СДСМ и ДУИ да размислат на следните избори дали нивниот глас ќе го дадат за оваа мала врхушка која ја води СДСМ и ДУИ, бидејќи тој цени дека тие не ги заслужуваат гласовите и поддршката од членовите.

Мојот апел до чесните членови и на СДСМ и на ДУИ, да размислат дали на следните избори дали својот глас ќе го дадат за ова мала врхушка која што ја води и СДСМ и ДУИ. А ценам дека тие не го заслужуваат гласот, не ја заслужуваат поддршката од членовите, истакна Мицкоски и додаде:

Навистина жалам што СДСМ и ДУИ одлучија да бидат против пензионерите и веднаш после онаа моја најава дека во рок од една година откако Владата на ВМРО-ДПМНЕ ќе биде избрана, линеарно ќе бидат покачени пензиите за 5,000 денари, тие наместо да ја поддржат, тие одлучија да бидат против оваа одлука и да бидат против пензионерите. Но, не ме чуди СДСМ и ДУИ се политички партии кои прераснаа во една политичка елита и ги интересираат интересите само на малкумина што се дел од таа политичка елита, односно да бидам попрецизен врхушката на таа политичка елита, вели претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски одговарајќи на новинарско прашање при денешната посета во Општина Македонски Брод во рамки на кампањата „Важно е! Од тебе зависат промените.

 

Како ВМРО-ДПМНЕ го поздравуваме секој еден граѓанин во Република Македонија кој ќе застане до ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата што ќе излезе на следните претседателски и парламентарни избори. Убеден сум дека тие не ги поддржуваат овие раководства кои се против пензионерите, граѓаните и развој на Македонија, а ги интересира само личниот интерес.