-Девет од десет наши сограѓани кои и денес се приклучени на апарати се невакцинирани, а многу голем број наши сограѓани кои секојдневно ги губат животите, исто така се невакцинирани. Ајде конечно да ги послушаме научниците. Да ги погледнеме вистинските податоци. Сите да побрзаме да се вакцинираме за дополнително да ја зголемиме стапката на вакцинација во нашата земја во целина. Пред сѐ и над сѐ да си се ​​заштитиме самите и оние што ги сакаме и општеството, рече Мицотакис откако се вакцинираше.

Трета доза, во петокот прими и претседателката на Грција Катерина Сакеларопулу, која заедно со Мицотакис се вакцинираше на првиот ден од процесот на имунизација во земјата, на 27 декември 2020 година, а ревакцинацијата беше три седмици подоцна.