Министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири соопшти преку фејсбук дека е позитивен на коронавирусот.

– Неколку дена што се лекувам од Ковид-19 во домашни услови, мојата здравствена состојба е стабилна и се подобрува.Ви благодарам на сите за вашето внимание и за многуте пораки што ги имам примено! Се надевам дека наскоро ќе се вратам на моите секојдневни активности.Посакувајќи на сите вас и на вашите сакани добро здравје, барам од вас да бидете внимателни и да ги почитувате мерките!, напиша на Шаќири на фејсбук.