Дваесет и деветгодишен маж со мал авион кружи над „Волмарт“ (Walmart) во градот Тупело во американската сојузна држава Мисисипи и се заканува дека ќе се урне над трговскиот центар.

Според локалните медиуми, со авионот управува наводно вработен на аеродромот во Тупело.

Исто така, медиумите објавија дека киднапираниот авион е „Бичкрафт кинг ер 90“ (Beechcraft King Air 90), со два мотора, кој може да прими девет патници.