Тој загина загина при слетување на американски авион додека се обидувал да избега од Кабул.

Телото на 19-годишниот Заки Анвари беше пронајдено во транспортниот авион „Ц-17“ на американското воздухопловство, во кој се превезуваа стотици бегалци од Авганистан.

 

Се верува дека Анвари починал откако се обидел да се држи надвор од американскиот воен авион,.Се претпоставува дека бил фатен во опрема за слетување, а неговите останки биле пронајдени во бунар на тркала од страна на екипажот на американските авиони.