Според неа, тоа не е добро решение и не знае каде во светот има таков пример, врз основа на еден документ.

– Вчера гласавме воздржани, поради тоа што сакавме да се реши проблемот за граѓаните. Државата е должна да го реши, а ние сметаме дека текстот на овој закон не е соодветен и треба да претрпи промени, за да им помогнеме на граѓаните, а не да се олеснува работата, рече Морачанин.