Тој истакна дека Словенија е најдобар пример за зелена нација која инвестира многу во животната средина и дека овој состанок е идеален за да се придонесе во развој на Општина Аеродром.

– Ќе го земеме примерот од нашите пријатели од Словенија за развој и дигитализација и ве уверуваме дека ќе имаме поддршка од нив во сите проекти со што Аеродром ќе го направиме најубава општина. Додека некој се занимава со навреди, некој работи за иднината на Општина Аеродром. Време е сите заедно да создадеме нова, зелена иднина, додаде Муцунски.