Во текот на изминатото деноноќие на територијата на Македонија се регистрирани и 499 прекршоци за мерката за носење лична заштита на лицето.

МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесат за спречување на ширењето на ковид-19.