Беа ангажирани околу 616 полициски службеници, 224 мото-патроли и 189 возила, соопштија од МВР.

Полициски службеници од Единицата за брзо распоредување и граничната полиција учествуваа и во спасувачката акција над село Разловци – Врв Чокалица на 1.400 метри надморска височина. Граѓаните не се сами сите сме со нив!, порачаа од МВР.