Термини за вакцинирање се креираа синоќа до 22 часот, како не би се вознемирувале граѓаните доцна во ноќта со испраќање пораки, истите се испраќаат и во текот на денот.

Освен известување на мобилен телефон, граѓаните може известување да добијат и на нивната меил адреса, а може да проверат за термин и на vakcinacija.mk.

Периодов ќе пристигнуваат дополнителнтелни пратки вакцини кои ги купивме во директни преговори со Фајзер, Спутник В како и вакцини купени преку Ковакс механизмот.