Со објави на социјалните мрежи кандидатите ја највија оваа дебата. Муцунски, од редовите на ВМРО-ДПМНЕ вели дека негативната кампања и уличниот наратив не можат да влијаат на победата, додека Филиповски вели дека бил искрен. Тој проектите на противкандидатите ги нарече лажни и импровизации. На оваа дебата присуствува и кандидатката од Левица, Весна Кираџиева.

Дуелот е од 18:30 на ТВ Канал 5.