Вечерва со почеток од 19:20 на ТВ Телма се соочуваат кандидатите за градночалник на Општина Аеродром. Според она што го објави кандидатот за градоначник на ВМРО-ДПМНЕ, Тимчо Муцунски на својот Фејсбук профил, на дебатата ќе бидат присутни сите кандидати за градночалници, вклучувајќи го и главниот опонент, Александар Филиповски од СДСМ.