На преброени 66,16% од гласовите, Стево Пендаровски се соочува со огромен пораз.

Пендаровски има 29,59% или 160 илјади гласови, а кандидатката на ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска Давкова има 348 илјади или 64, 23% од гласачите!Најнови резултати од претседателските избори: Пендаровски го чека брутален пораз, 188 илјади гласови зад Гордана Сиљановска Давкова!