Настанот во Букурешт, како што најавија од МЗШВ, ќе се одржи во зградата на Стопанската комора на Романија.

Пред влезот во салата ќе бидат поставени штандови со македонски производи од повеќе компании, кои ќе ги презентираат своите брендови и кои ќе бидат наменети за дегустација за гостите на настанот и за сите посетители кои во наредните денови ќе ја посетат промоцијата. Таа ќе трае до 18 јуни.