– На денешната средба со министерката Царовска добивме уверување уште еднаш дека пари за прекувремено ангажирање на наставниците се префрлени од МОН до општините. Исто така министерката се обврза дека МОН во текот на денов ќе искомуницира со сите училишта и општини каде има проблем со исплата на средства за прекувремена работа, напиша Неделков на Фејсбук.