Како што соопшти Регионалниот центар за управување со кризи-Скопје, прекинот е поради реконструкција на водоводна мрежа ф-80мм на улицата „Алексо Демниевски“ 1/15.

Без вода денеска од 10:20 часот се корисниците од улицата „Дижонска“ во Општина Чаир. Прекинот е поради уличен дефект од Ф-5/4 на улицата „Дижонска“ крак 24 во населба Чаир.

Корисниците ќе бидат без вода се до санирање на дефектите.