Невремето почнало во средата на североистокот од земјата, со обилни врнежи од дожд, кои по релативно кратко време се прошириле во целата држава. Има поплавени подруми, срушени се голем број стебла, а има и оштетени покриви на куќи. Метеоролозите најавуваат послаби врнежи во земјата за денес, но и стабилизирање на времето во текот на викендот.