Николоски на крај на своето обраќање посочи дека се надева Македонија конечно да добие датум на преговори и да почне преговори.

-Се надевам дека Македонија конечно ќе добие датум за почеток на преговори и ќе почне преговори, како би, институцијата што јас ја водам Националниот совет за евроинтеграции, би ја добил својата полна смисла и улога затоа што неговата главна улога е во моментот кога Македонија ќе почне преговори, истакна тој.