-За прв пат Македонија ќе има можност да гласа на начин каде луѓето ќе бидат идентификувани со отисок од прст, имаме среќа технологијата да ја обезбедува токму германска компанија, така што тоа е еден пример кадешто успеавме да најдеме заеднички јазик со власта и да ги изгласаме измените на изборниот законик, се надевам дека ќе имаме бројни вакви примери после локалните избори за коишто ќе можеме да зборуваме,вели Николоски