Ристо Никовски во емисијата Студио 10 рече дека новата влада ќе се соочи со големи предизвици во наредниот мандат.

– Од она што беше како објаснување и како идеја е да се зголеми ефикасноста. Според податоците, има премногу институции и ако ова е ова првиот чекор на новата влада, тоа е добро, Има институции каде вработените не знаат што работата. Новата влада ќе има тешко задачи, да тргне во позитивна насока и тоа нема да биде лесно, зошто состојбата е хаотична. Други се подготвени да не попречуваат и тоа ќе се засилува, а новата влада е подготвена да не голта кнедли. – вели Никовски.