Шерифот на округот Плумас на Твитер, обраќајќи им се на жителите на Гринвил и Честер напиша:

-Доколку се уште сте во вашите домови, треба да се евакуирате на исток, ведна“, напиша

Во предупредувањето се додава:

-Ако не можете да избегате, засолнете се на бејзбол теренот Честер колеџ

Пожарот „Дикси“сега се шири засилен со силните ветрови, а е активен од средината на јули. Пожарот досега ги опустоши шумите во северна Калифорнија и се поврзува со климатските промени што предизвикуваат топлотни бранови и суши низ целиот свет, вклучително и Северна Америка.