Тој денеска претпладне треба да има средба со Претседателот на Собранието Талат Џафери.
Феликс Корона е дипломат со дебело дипломатско портфолио.

Одличен познавач е на состојбите во земјите од регионот а претходно бил амбасадор на Мексико во Република Србија.