Анкета била спроведена врз 1.012 испитаници, а реализирана од страна на ИПСОС.

Анкетираните би гласале вака:

ВМРО-ДПМНЕ: 18.9%

СДСМ 14.4%

ДУИ 5.5%

ЛЕВИЦА 6.9%

АЛИЈАНСА И АЛТЕРНАТИВА 4.9%

Од анкетираните најавиле дека ќе излезат да гласаат 56%, а би гласале вака:

33% ВМРО-ДПМНЕ

26% СДСМ

12.4% ЛЕВИЦА

9.8% ДУИ

8.8% АЛИЈАНСА И АЛТЕРНАТИВА