Девет лица се повредени откако автобус во Виена се излига и удри во столб. Портпаролот на виенската протипожарна служба Гералд Шимпф дополни дека меѓу повредените едно лице се стекнало со тешки повреди.

Во други делови на Австрија, голем број камиони се излизгаа и се испречија на автопатот, што го отежна сообраќајот.

Неколку сообраќајни незгоди се случија и низ државата која е целосно покриена со снег.