Регулаторната комисија за енергетика денеска ги соопшти цените на електричната енергија кои ќе важат од Нова Година.

Вкупната цена за електрична енергија на малите потрошувачи од 1 јануари се намалува за 20,15 проценти. Оваа цена ќе се применува за 70.000 компании.

Кај домаќинствата, цената на електрична енергија за првиот блок се намалува за 4,11 проценти. За вториот блок цената се намалува за 2,95 проценти, цената за третиот блок се зголемува за 0,85 проценти и четвртиот блок за 7,65 проценти.