Од 10 мај ќе се обезбеди бесплатни тестови на вработените во јавниот и приватниот сектор, пренесува АНА.

Овие тестовите ќе се вршат еднаш неделно, пред вработените да дојдат на работа, а резултатот ќе важи една недела.

Тестовите може да се преземат во аптеките со лична карта или картичка за социјално осигурување.