На регионалниот пат Р-1102 Велес – Градско (стариот пат) на излез од Велес поради поголем одрон сообраќајот се одвива наизменично по една коловозна лента.

На местото на работите е поставена соодветна сообраќајна сигнализација, соопшти АМСМ.