Засега се уште нема најава за воведување на нови мерки.

Новиот полициски час ќе трае најмалку до 6. април, до 05 часот, а потоа ќе се одлучува за негово продолжување.

Министерот Венко Филипче пред неколку дена најави дека се следат бројките, и дека согласно на тоа ќе се одлучува дали ќе има или не нови рестриктивни мерки.