„На момент заспав“, и изјавил возачот на полицијата.

Во трагичната сообраќајна несреќа повредени биле 45 патници, од кои осуммина потешко.

Автобусот е на компанијата Дева турс, а сообраќал на линијата Франкфурт-Приштина.

– Возачот е приведен под сомневање дека непрописко управувал со автобусот и излетал од коловозот. Изјави дека за момент заспал, но сите околности дополнително ќе ги утврдуваме, велат официјални лица на хрватската полиција.