Пејовска дискутираше на темата како младите се справуваат со кризата предизвикана од Ковид-19, како тоа влијае на нивното секојдневно изменето живеење, психолошката состојба и социјалниот живот.

На панел дискусијата беа опфатени повеќе теми како честата појава на анксиозност, стрес, неможноста да се прифати реалноста и склоност кон несоодветно однесување.