ЗЛОУПОТРЕБА НА ЕВРОПСКОТО ЗНАМЕ

-Институтот за демократија, во својот полугодишен Извештај констатира злоупотреба на европското знаме во Собранието.

-Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ во континуитет алармира и апелира да не се злоупотребуваат процедурите кои треба да не приближат, а не одалечат од нашата 🇪🇺 перспектива.

-Во рамки на Програмата за парламентарна поддршка (ПСП) веќе неколку години Институтот за демократија подготвува полугодишни извештаи за нивото на аргументирање и квалитетот на дебатата во Собранието, пишува на својата Фејсбук страница пратеничката од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Марија Петрушевска.