Платформата Твитер повторно е во функција. Откако утрово корсниците низ цел свет, вклучувајќи и Македонија, не можеа да се логираат на пораншниот Твитер.

Веб-платформата на Илон Маск и мобилната апликација X (поранешен Твитер) се резервни копии и работат по несреќата.

Претходно, корисниците известуваа дека можеле да ја отворат услугата, но наместо вообичаениот извор на објави, се соочиле со порака „добредојдовте во вашиот времеплов“.

Корисниците на X мрежата не гледаа никакви објави – и наместо тоа беа пречекани со празна бела позадина.

На DownDetector се поднесени илјадници пријави, а проблеми со X имаа и корисниците во Србија.

Она што беше интересно е што известувањата од X пристигнуваа на телефонот, но кога ги отворивте, ве пречекаа со пораката „Cannot retrieve posts in this time“.

Ве молиме обидете се повторно подоцна“. (Не може да се преземат објави во моментов. Обидете се повторно подоцна).