Според „Фудбал Италија“, договорот е вреден 20 милиони евра годишно.

Да потсетиме дека последните 26 години (од 1995 година) титуларен спонзор на Интер е производителот на автомобилски гуми „Пирели“.

Минатата сезона Интер стана шампион на Италија за прв пат по 11 години.