Шест од новодијагностицираните се од Кичево, по четворица од Скопје и Тетово, двајца од Прилеп и по еден нов случај имаат Битола, Велес, Дебар, Куманово и Охрид.

Починатото лице е 72-годишен од Куманово, кој починал во болнички услови. Четворица од седумтемина оздравени се од Скопје, двајца од Кичево и еден од Струмица. Активни случаи на КОВИД-19 во земјава има 438, од кои 189 се во Скопје.

Епидемиолошка анализа на вкупно заболени и на активни по градови:

Скопје 68 608, Активни 189
Куманово 8868, Активни 53
Прилеп 8318, Активни 33
Тетово 7230, Активни 27
Битола 6304, Активни 18
Велес 5470, Активни 3
Гостивар 5180, Активни 15
Кавадарци 5153, Активни 0
Охрид 5010, Активни 18
Штип 4959, Активни 2
Струмица 4113, Активни 6
Струга 2981, Активни 4
Кочани 2791, Активни 4
Кичево 2577, Активни 25
Гевгелија 2195, Активни 3
Неготино 2184, Активни 4
Свети Николе 1523, Активни 2
Ресен 1234, Активни 1
Крива Паланка 1222, Активни 2
Радовиш 1161, Активни 7
Берово 1029, Активни 0
Делчево 972, Активни 4
Дебар 941, Активни 2
Виница 886, Активни 5
Пробиштип 789, Активни 0
Валандово 666, Активни 1
Богданци 494, Активни 0
Крушево 490, Активни 1
Демир Хисар 400, Активни 3
Демир Капија 396, Активни 0
Кратово 376, Активни 3
Македонски Брод 359, Активни 1
Пехчево 268 0
Македонска Каменица 249, Активни 2
Дојран 132, Активни 0
Од почетокот на епидемијата во земјава, бројот на КОВИД-дијагностицирани достигна 155 528 од вкупно направени 831 031. Починаа 5471, а оздравени се 149 619 пациенти.