Ема Грозница имала само 19 години.

– Во длабока болка и тага објавуваме како нашата Ема Грозница почина вчера, по тешко и кратко боледување. Бог ги избира најубавите ангели за себе, објави клубот на социјалните мрежи.

Како што беше наведено понатаму, таа учествувала на маратон пред само десет дена, а исто така и женскиот ракометен клуб Брод од Славонски Брод се прости од неа:

– Нашата Ема, нашиот вирус, нè напушти. Секогаш насмеана и весела. Патувајќи секој викенд од Илок до Славонски Брод, таа покажа колку е голема и силна нејзината љубов кон ракометот. Искрено сочувство до семејството Грозница од тренерите, играчите и управата на ЖРК Брод, се наведува во пораката на овој клуб.