Тој напиша дека тој како новинар одел да го следи судењето во граѓанската парница помеѓу Зоран Заев и Александар Николовски, полициски службеник му вперил автомат во лице и му се обратил со зборот „мајмун“.

Се што сакав е да поминам по патот помеѓу кривичниот суд и граѓанскиот суд кога специјалецот го впери автоматот кон мене со зборовите “Бегај од тука мајмуне” без никакво претходно предупредување. Треба еднаш да се стави крај на овој насилен картел, напиша Златев.

Додека како професионален и легитимиран новинар доаѓав да го следам судењето во граѓанската парница помеѓу Зоран Заев и…

Posted by Ljupcho Zlatev on Wednesday, June 2, 2021