Почна судењето во граѓанската парница помеѓу премиерот Зоран Заев кој за клевета го тужи потпретседателот на СДСМ, Александар Николоски.

-Со оваа изјава Николоски ми го намали рејтингот и авторитетот пред соработниците, рече Заев.

Инаку Заев тужи поради изјавата на Николоски во која тој рече дека фамилијата Заеви е дел од аферата Рекет.