Најавата на Данела Арсовска за нејзината намера да формира политичка партија, како што е откриено на „Клик плус“, предизвика не само интерес туку и скептицизам. Наум Стоилковски, портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, не се воздржува да изрази резерва за нејзината политичка траекторија.

Скептицизмот на Стоилковски
  • Предизвикување на пристапот на Арсовска

Критиката на Стоилковски на политичките амбиции на Арсовска е јасен повик за проверка на нејзината работа како градоначалничка на Скопје. Тој не само што ги доведува во прашање нејзините мотиви, туку ја предизвикува да направи нешто опипливо за скопјани пред да побара поддршка за собирање потписи од ДУИ и СДСМ.

 Недејствување на Арсовска
  • Реторика наспроти реалност

Додека Арсовска зборува за формирање политичка партија, Стоилковски посочува на согледаниот недостаток на суштински активности за време на нејзиниот мандат како градоначалник. Повикот „да направи нешто“ подразбира скептицизам кон нејзината ефикасност и посветеност на благосостојбата на жителите на Скопје.

„Прво Данела Арсовска нека сработи нешто за скопјани наместо да се надева на потписи од ДУИ и СДСМ за формирање на партија“, вели Стоилковски

Политичко маневрирање над благосостојбата на граѓаните
  • Давање приоритет на бирократијата пред луѓето

Критиката на Стоилковски подразбира загриженост дека Арсовска е фокусирана на политички амбиции отколку на решавање на горчливите прашања со кои се соочуваат граѓаните. Спомнувањето на барање потписи од етаблираните партии покренува прашања за автентичноста на нејзината посветеност на вистински промени.

Извор: 21tv