Малопродажната цена на „еуросупер БС-95“ од полноќ ќе изнесува 66 денари за литар, „еуросупер БС-98“ ќе се продава за 68 денари за литар, додека дизелот ќе се продава за 55 денари за литар.

Новата цена на Екстра лесното масло за домаќинство ќе биде 44,5 денари за литар.

Малопродажната цена на Мазутот се намалува за 0,966 ден/кг и сега ќе изнесува 34,426 денари за килограм.