Покрај Португалците, на ЕВРО 2020 автогол си дадоа уште и: Матс Хумелс од Германија на мечот со Франција (0:1), голманот на полската репрезентација Војчех Шчесни на средбата со Словачка (1:2) и дефанзивецот на турската репрезентација Мерих Демирал во мечот со Италија (0:3).

Досегашниот рекорд изнесуваше три автогола поставен на ЕВРО 2016.