-Некои луѓе беа пред времето, Драган Богдановски беше еден од нив. Еден од најпркосните борци за македонската кауза, име и слобода. Неговиот живот на денешен ден, престана, но неговото дело, на кое гледам како чест и обврска продолжи. ВМРО е кауза, непокор и пред сè емоција, но најважното чувар на МАКЕДОНИЈА, нејзин сопатник низ времето. Слава му!, порача Мицкоски.