Пожарот брзо се проширил и предизвикал голема материјална штета, но за среќа нема повредени.

Пожарникарите од Дубровник успееа да го стават пожарот под контрола, а во акцијата учествуваа 5 возила и 13 пожарникари, како и еден противпожарен брод.